Kinetoterapie
Ce afectiuni trateaza?
- Deformari ale coloanei vertebrale: cifoza toracala, cifoza lombara, lordoza lombara sau toracala, scolioze
- Deviatii ale genunchilor: genu varum si valgum.
- Recuperare post infarct miocardic, hipo si hipertensiune arteriala.
- Recuperare post accident vascular cerebral si afectiuni venoase
- Recuperare post fracturi: fractura de pumn, fractura de glezna, fractura de col femural.
- Hernie de disc, ante si postoperator
- Rupturi de ligamente sau rupturi musculare
- Hipotonie musculara
- Traumatisme ale nervilor si miopatii
- Entorse si luxatii
- Afectiuni reumatismale si artroze: coxartroza, gonartroza
- Artrite, tendinite, bursite, discopatii
- Obezitate si diabet zaharat.
- Tulburari de coordonare sau de echilibru, reeducare a posturi
- iImbunatatirea rezistentei la efort si a calitatii musculare
- Migrene
Cine poate beneficia de Kinetoterapie?
- Kinetoterapia se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, incepand de la bebelusi, copii, adolescenti, adulti si pana la persoane varstnice.
- Sportivii de performanta, dar si sportivii amatori pot beneficia de programele de kinetoterapie in functie de sportul practicat si obiectivele urmarite.
- De asemenea, kinetoterapia propune programe pentru femei insarcinate, programe care pot fi continuate si dupa sarcina.
- Kinetoterapia poate fi o excelenta optiune profilactica si poate fi practicata de toti cei care doresc imbunatatirea calitatii vietii avand deosebite beneficii de asupra starii generale a corpului uman.
Masaj Terapeutic
Ce afectiuni trateaza?
- Afectiuni ale aparatului locomotor si in boli ale muschilor
- Afectiuni neurologice: miopatii, paralizia agitata (Parkinson), hemiplegie in faza de flaciditate
- Afectiuni reumatismale: cervicalgii, lombalgii, contracturi musculare care intotesc articulatiile membrelor ( articulatia coxo-femurala, articulatia genunchiului, articulatia umarului )
- Afectiuni metabolice: diabet, obezitate
- Afectiuni cardio-vasculare: in tratamentul cardiopatiilor, masajul isi gaseste aplicabilitatea, mai ales pentru a aborda acele regiuni dureroase, datorita iradierii durerii sau datorita aparitiei contracturilor
- In afectiunile circulatorii, masaju urmareste facilitarea circulatiei arteriale, drenarea edemelor
Cine poate beneficia de Masajul Terapeutic?
- Reflexoterapia poate fi impartita in doua categorii in functie de scopul pentru care este efectuata:
- Profilactic: pot beneficia de aceasta metoda toti oamenii care doresc sa isi mentina o circulatie sangvina, stimulare limfatica, cresterea potentialului de eliminare a toxinelor.
- Ca tratament: se poate utiliza pentru afectiunile morfologice si functionale.
Fizioterapie
Ce afectiuni trateaza?
- Inflamatorii (artrita, tendinita, periatrita, epicondilita, tenosinovita, bursita)
- Reumatismale (gonartroza, coxartroza, artroza umarului, spondilita)
- Neurologice (discopatii, lombosciatica, monoplegii, hemiplegii, pareze, neuropatii, nevralgii, traumatisme ale nervilor, distrofii musculare, etc)
- Post-operatorii (hernie de disc, fracturi, post-protezare)
- Ale aparatului locomotor (scolioza, cifoza, picior plat, monturi)
- Ortopedice (entorse, luxatii, intinderi musculare, atrofii musculare)
- Urogenitale (prostatita, hipertrofii de prostate)
- Ginecologice (amenoree si hipomenoree)
- Dermatologice (dureri dupa ZonaZoster, nevralgia postherpetica)
Beneficiile Fizioterapiei :
- Control al durerii
- Imbunatatirea mobilitatii
- Antialgice
- Eliminarea inflamatiilor articulare si musculare
- Relaxare musculara
- Eliminarea contracturilor
- Tratarea limfedemului
- Imbunatatirea calitatii vietii si reintegrarea in activitatea zilnica
Masaj Sportiv
Ce afectiuni trateaza?
- Reducerea tensiunilor musculare
- Diminuarea nivelurilor plasmatice ale cortizolului si serotoninei ce are ca urmare reducerea agitatiei si stressului, dar si inhibarea senzatiilor dureroase specifice activitatilor sportive
- Reducerea frecventei cardiace si a presiunii arteriale
- Stimularea microcirculatiei locale
- Efect drenant esential in accelerarea eliminarii acidului lactic si a altor compusi metabolici rezultati in urma activitatii sportive
- Decongestionarea si relaxarea tesuturilor , ceea ce determina accelerarea refacerii fibrelor musculare afectate de contracturi
- Preventia accidentarilor
- Pregatirea musculaturii in vederea sustinerii unui effort sportiv semnificativ
Beneficiile Masajului Sportiv?
- Masajul sportiv isi poate exercita proprietatile nu doar in refacerea organismului dupa o competitie sportiva sau antrenament intens, ci si in pregatirea musculaturii si chiar a starii generale inainte de competitie, respectiv antrenamente, dar si in sustinerea performantei atletice intre antrenamente.
- De beneficiile masajului sportiv se poate bucura orice practicant de sport, la nivel de performanta sau amator, independent de varsta sau tipul de sport practicat.
- Masaj sportiv precompetitional sau pre-workout care urmareste pregatirea fizica pentru sustinerea unui efort intens, dar si imbunatatirea starii mentale, cresterea increderii in sine.Este un masaj energizant, general si dureaza 10-15 minute.
- Masaj sportiv post competitional sau post-workout care urmareste sa accelereze la maximum recuperarea fizica dupa un effort muscular sustinut. Este un masaj general, bland, drenant, miorelaxant. Durata acestuia nu trebuie sa depaseasca 50 de minute, organismul fiind deja suprasolicitat in urma efortului fizic.
Masaj Prenatal
Ce afectiuni trateaza?
- Studiile au aratat ca masajul efectuat in timpul sarcinii poate reduce anxietatea, poate diminua simptomele depresiei, poate ameliora durerile musculare si articulare.
- Masajul Suedez este recomandat in timpul sarcinii deoarece raspunde multor discomforturi asociate schimbarilor scheletice si circulatorii cauzate de modificarile hormonale.
- De asemnea, vizează relaxarea tensiunii musculare și îmbunătățirea circulației limfatice și a sângelui prin presiune ușoară aplicată grupelor musculare ale corpului.
- Pe langa imbunatirea calitatii somnului, reducerea durerii articulatiilor, imbunatatirea circulatiei, reducerea stresului, masajul prenatal are 3 beneficii majore: reglarea hormonala, reducerea edemului, si ameliorarea durerilor de spate cauzate de sciatica.
Masaj Postnatal
Beneficiile Masajului Postnatal :
- Reglare hormonala: aproximativ doua treimi dintre noile mame prezinta un anumit grad de anxietate din cauza schimbarilor hormonale ce au loc in corp imediat dupa nastere si bineinteles din cauza noilor provocari pe care un copil le aduce.
- Masajul ajuta la restabilirea echilibrului fluidelor corporale, cresterea circulatiei si stimularea sistemului limfatic pentru eliminarea toxinelor.
- Imbunatateste calitatea somnului.
- Alaturi de o dieta sanatoasa si exercitii fizice, masajul postnatal ajuta la castigarea formelor initiale
- Relaxare
Masaj Decontracturant
Ce afectiuni trateaza?
- In acest tip de masaj, terapeutul va folosi o presiune intensa, miscarile efectuandu-se de-a lungul, dar si contra fibrelor musculare.
- Majoritatea masajelor decontracturante se concentreaza asupra grupelor majore de muschi, cum ar zona gatului si a spatelui.
- Este foarte benefic pentru pesoanele care au contracturi cronice determinate de o postura incorecta, stres, sedentarism si diverse activitati solicitante fizic.
- Acest tip de masaj ajuta la stimularea fluxului sanguin si la ameliorarea tensiunii musculare, reducand in acelasi timp stresul psihologic si eliberand “hormonii fericirii” – ca serotonina si oxitocina.
Contraindicatii :
- Masajul nu trebuie facut direct pe vanatai, piele inflamata, eruptii cutanate, rani deschise, tumori, hernie abdominala, fracturi recente, interventii chirurgicale recente, tromboza venosa profunda, tromboflebita.